Napredne zdravstvene storitve
Varna e-komunikacija z zdravnikom

Vpeljujemo zanesljivejši način posredovanja varnostnih kod za prijavo

Spoštovani uporabniki, vpeljujemo zanesljivejši način posredovanja varnostnih kod za prijavo, ki bo nadomestil prejemanje kod preko sms.

Prejemanje varnostne kode preko SMS sporočila je odvisno od zanesljivosti omrežja operaterjev, ki pa se ob večjih obremenitvah omrežij operaterjev ni izkazalo kot zanesljivo. Poleg tega se je z vpeljavo terminacij tudi pošiljanje preko sms-a zelo podražilo. To so razlogi, da se vpeljuje zanesljivejši in cenejši način kreiranja varnostnih kod z naprednimi aplikacijami za pametne telefone, ki kreirajo kode po TOTP algoritmu, ki ga uporabIjajo mnoge pIatforme, kjer je pomembna varnost.

To so aplikacije, kot so na primer Google Authenticator, Microsoft Authenticator, Zoho OneAuth, Lastpass Authenticator, Authy, 2FA Authenticator in drugi. Večinoma so te aplikacije brezplačne. Pogoj za uporabo je pametni telefon.


KAJ JE TREBA STORITI:

Na pametni telefon si je treba namestiti eno od omenjenih aplikacij. Priporočamo Google Authenticator. Za prvo nastavitev vas tekom prijave v vaš profil v Gospodarju zdravja vodimo čez postopek nastavitve aplikacije (postopek traja samo nekaj minut). Ko je aplikacija nastavljena, je postopek prijave praktično enak postopku prijave z sms sporočilom, le da se koda kreira v aplikaciji in jo enostavno prepišete v polje, kjer se ob prijavi zahteva.


Dodatna prednost uporabe aplikacije na pametnem telefonu za pridobivanje varnostne kode je, da si lahko aplikacijo namestite na več telefonov in tako pridobivate varnostne kode iz več telefonov.

Prijava po dosedanjem načinu - z varnostno kodo prejeto preko sms - bo na voljo še za največ 4 prijave v sistem.

Če nimate pametnega teIefona, nam pišite na [email protected].

Za dodatne informacije in podporo smo vam na voljo.
https://www.gospodar-zdravja.si/kontakt/



Naročite se na brezplačne novičke Gospodarja zdravja
ANONIMNA ANKETA