Napredne zdravstvene storitve
Varna e-komunikacija z zdravnikom

Pogosta vprašanja


Kaj pridobim z brezplačno registracijo v Gospodarju zdravja?

Z registracijo pridobite brezplačno orodje, ki vam pomaga pri skrbi za lastno zdravje. Orodje vam omogoča:

  • varno in pregledno beleženje zdravstvenih podatkov,
  • podatke lahko varno posredujete zdravstvenim izvajalcem neglede na to ali so tej vključeni v Gospodarja zdravja,
  • lažje sodelovanje z zdravnikom, s katerim se dogovorite,
  • na voljo so vam različne zdravstvene informacije, takrat ko jih potrebujete.

Kako vnašam izvide in druge dokumente?

Vnos je zelo enostaven. Izvid lahko vnesete preko pametnega telefona, tabličnega računalnika ali namiznega računalnika. S telefonom ali tabličnim računalnikom ga vnesete hitro z nekaj kliki. Slikate ga z vgrajenim fotoaparatom in tako neposredno vnesete v sistem.

Ali se moram povezati z zdravnikom?

Ni potrebno. Osebni zdravstveni karton uporabljate popolnoma samostojno. Po potrebi pa lahko dostop do njega začasno omogočite zdravniku za potrebe zdravljenja ali zdravstvenega svetovanja.

Ali mi Gospodar zdravja omogoča sodelovanje z ambulanto mojega osebnega zdravnika?

Gospodar zdravja omogoča sodelovanje z vsemi zdravstvenimi izvajalci, s katerimi se dogovorite. Če je medicinska sestra ali zdravnik iz ambulante vašega osebnega zdravnika vključen v Gospodarja zdravja, je omogočeno naprednejše sodelovanje, sicer pa le varno posredovanje zdravstvenih podatkov. Če izvajalcev iz ambulante še ni v Gospodarja zdravja, jim lahko predlagate vključitev v Gospodarja zdravja in tako učinkovitejše in varnejše sodelovanje.

Ali mi Gospodar zdravja omogoča sodelovanje tudi z zdravnikom specialistom?

Za sodelovanje z zdravnikom specialistom velja enako kot z ambulanto vašega osebnega zdravnika. Gospodar zdravja omogoča sodelovanje z vsemi zdravstvenimi izvajalci, ki to želijo. Če je zdravnik specialist ali njegov sodelavec vključen v Gospodarja zdravja, je omogočeno naprednejše sodelovanje, sicer pa le varno posredovanje zdravstvenih podatkov. Če zdravstvenega izvajalca še ni v Gospodarju zdravja, jim lahko predlagate vključitev in s tem učinkovitejše in varnejše sodelovanje.

Ali so moji podatki varni? Kje so shranjeni?

Naša primarna skrb je varnost podatkov. V sistem je vgrajena kombinacija večih najmodernejših zaščitnih mehanizmov, ki zagotavljajo njihovo najvišjo zaščito. Podatki se hranijo na varovani lokaciji in se nikamor in nikomur v nobenem primeru ne pošiljajo.

Zakaj klasična elektronska pošta za pošiljanje izvidov ni primerna?

Klasična elektronska pošta ne zagotavlja ustrezne varnosti za prenos izvidov in drugih zdravstvenih podatkov. Zakonodaja zdravstvenim delavcem zaradi varnostnih zadržkov ne dovoljuje pošiljanja zdravstvenih vsebin po klasični elektronski pošti, saj to ni varovana elektronska pot (14. člen ZVOP-1, mnenje Informacijskega pooblaščenca št: 0712-1/2015/686). Načeloma velja, da so podatki poslani po elektronski pošti, kot bi bili javno objavljeni. ePosvet je funkcionalnost, ki omogoča varno izmenjavo izvidov, drugih dokumentov in sporočil med vami in vašim zdravnikom. Podatki so med prenosom ustrezno varovani in šifrirani.

Katere naprave potrebujem, da lahko dostopam do svojega profila v Gospodarju zdravja?

Do svojega profila Gospodar zdravja lahko dostopate preko spletnega brskalnika iz vašega pametnega telefona, tabličnega računalnika ali namiznega računalnika. Aplikacija se prilagaja napravi. Potrebujete zgolj dostop do interneta.

Koliko stane storitev Gospodar zdravja?

Storitev Gospodarja zdravja želimo omogočiti uporabo čimvečim uporabnikom. Omogočili smo vam brezplačno uporabo. Potrebno je le izvesti brezplačno registracijo.

Kako si ustvarim svoj varni profil v Gospodarju zdravja in sodelujem s svojim zdravnikom na daljavo?

Tukaj so kratka navodila, kako se registrirate v Gospodarja zdravja, prijavite v vaš varni profil in začnete z uporabo možnosti e-sodelovanja z vašim zdravnikom. Od zdravnika/ambulante je odvisno, katere možnosti e-sodelovanja bodo omogočene.

Kako se prvič prijavim v Gospodarja zdravja?

Prijava v Gospodarja zdravja poteka dvonivojsko. Najprej je potrebno vnesti uporabniško ime in geslo, ki ju določite ob registraciji. Na drugem nivoju je potrebno vnesti varnostno kodo. Za generiranje varnostne kode si je potrebno na telefon namestiti Google Authenticator ali podobno aplikacijo.
Za vas smo pripravili kratka nekaj minutna video navodila, ki prikazujejo, kako si nastavite telefon, ko se prvič prijavljate v Gospodarja zdravja.
Navodila za prijavo v Gospodarja zdravja na telefonu
Navodila za prijavo v Gospodarja zdravja na namiznem PC računalniku

Naročite se na brezplačne novičke Gospodarja zdravja
ANONIMNA ANKETA