Napredne zdravstvene storitve
Varna e-komunikacija z zdravnikom

Zakaj zdravniki (specialisti) pogosto nimajo informacij o vas?

Po zakonu o varovanju osebnih podatkov se le-ti lahko hranijo na mestu nastanka. To pomeni, da če obiščete vaš zdravstveni dom, se podatki te obravnave hranijo v tem zdravstvenem domu. Pogosto pa nastanejo težave, ko vas vaš osebni zdravnik pošlje k zdravniku specialistu v drugo zdravstveno ustanovo, kjer pa vaših podatkov običajno ni.

Se vam je že zgodilo, da vas je zdravnik specialist ponovno spraševal po preteklih zdravstvenih informacijah? To je zato, ker pogosto ni obveščen o vašem zdravstvenem stanju. Razlogi za to so lahko zelo različni, od tehničnih do organizacijskih. Osebni zdravnik ima sicer možnost vpisati krajši zaznamek na napotnico, vendar so te informacije zelo skope.

Ta situacija je še bolj značilna, ko se k novemu zdravniku odpravimo samoplačniško.

In kako lahko sami vplivamo na boljšo obveščenost zdravnika ne glede na ostale okoliščine?

To lahko storite tako, da si vodite svoj osebni zdravstveni karton in sami skrbite za kakovost podatkov v njem. Zdravnik pogosto nima časa hraniti vseh informacij, ki mu jih poveste. Velikokrat ne dobi in si ne more zabeležiti vseh pomembnih informacij. Vse to si lahko zapišete sami v svoj osebni zdravstveni karton.
Le tega imate na zdravstvenih obravnavah vedno s seboj. Z najnovejšo tehnologijo pametnih telefonov in tablic to ni več problem.

Kako vam lahko pomaga Gospodar zdravja?

Ko zdravnik potrebuje vaše zdravstvene informacije, da bi se spopadel z vašo zdravstveno težavo, sta na voljo dva načina, da mu jih podate. Če je zdravnik registriran v sistem Gospodar zdravja, mu lahko enostavno dodelite dostop do vašega osebnega zdravstvenega kartona. Zdravnik bo tako seznanjen z vsem, kar mu želite sporočiti.

Tudi če zdravnik ni registriran v sistem Gospodar zdravja, pa mu boste lahko pokazali ali prebrali vse informacije, ki jih bo želel od vas, če boste imeli s seboj svoj pametni telefon ali tablico z internetno povezavo.



Naročite se na brezplačne novičke Gospodarja zdravja
ANONIMNA ANKETA